baseball
Newbie
|
 |
« : Lipiec 14, 2010, 04:47:16 » |
|
Jacyś chętni do gry w baseball? Nie mówię zaraz o profesjonalnej grze, a raczej o spotkaniu się, porzucaniu i poodbijaniu piłki itd. Coś dla ruchu i urozmaicenia  Sam posiadam 4 rękawice, więc część sprzętu to pożyczyć bym mógł. Zatem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BoreK
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2010, 01:05:04 » |
|
cho na trawę gałę pokopać!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baseball
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2010, 04:44:41 » |
|
W gałę prawie codziennie gram  Teraz czas na coś nowego. Zresztą gram już od dość dawna z dwoma, trzema znajomymi, ale to trochę mało. Dlatego właśnie szukam. Pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 05:17:41 wysłane przez baseball »
|
|
|
|
|
baseball
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 30, 2010, 09:15:37 » |
|
Większość osób, która czyta ten temat pewnie myśli sobie, że co on z tym baseballem? W Polsce? No bo mało kto wie, że w naszym kraju ta dyscyplina jest pielęgnowana i rozwija się. Istnieje liga, drużyny itd. Ostatnio pobito nawet rekord Guinessa w długości meczu softballowego( http://rekord.baseball.pl/index.html). Ogólne informacje dotyczące polskiego baseballu można natomiast znaleźć tutaj: http://www.baseball.pl/A i jeszcze jedno. Nie dajcie sobie wmówić, że nie można w Polsce uprawiać niczego innego niż nasz "narodowy sport" jakim jest ponoć futbol(chociaż sam też bardzo chętnie i regularnie za piłką ganiam) Zapraszam do spróbowania czegoś nowego  Wystarczy odpisać tu lub na PW  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psiurex
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 31, 2010, 04:24:14 » |
|
Gdybym przyprowadził kumpli wytłumaczył byś am jak się gra i 'dał sprzęt'??  Fajnie by było spróbować czegoś, czym się tak pasjonują za oceanem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baseball
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 31, 2010, 01:37:53 » |
|
Jasna sprawa. Chciałem wysłać Tobie PW, ale na tej stronie się najwyraźniej nie da(każe przepisać kod weryfikacyjny z obrazka, a obrazek się nie pokazuje:|). Przesłałem więc maila na adres podany w Twoim profilu. Czekam na odpowiedź. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psiurex
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 01, 2010, 02:08:23 » |
|
Myślę, ze sie dogadamy i coś gdzieś zorganizujemy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
El Mariachi
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 01, 2010, 02:17:37 » |
|
ja bym w sumie również sobie w to pograł... kiedyś grało się w "palanta" i było ciekawie, więc i to może zaskoczyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baseball
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 01, 2010, 11:57:42 » |
|
@El Mariachi W palanta też lubiłem grać na wuefie. Podstawowa różnica, moim zdaniem, między palantem a baseballem jest taka, że amerykańska gra jest bardziej skomplikowana. W palancie, to w zasadzie jest wybicie piłki i biegnięcie. W baseballu trzeba liczyć ile już jest strike, ile ball i ile outów. No i na bazie może być tylko jeden zawodnik, a i aby wyoutować zawodnika nie wystarczy rzucić w niego piłką... No ale to już najlepiej jest w grze zobaczyć.
@Psiurex Ile możesz ludu skołować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psiurex
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 01, 2010, 01:03:17 » |
|
Wieczorkiem albo jutro dam znać ilu i czy chcą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baseball
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 02, 2010, 07:43:47 » |
|
i...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psiurex
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 03, 2010, 12:18:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psiurex
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 03, 2010, 01:47:42 » |
|
Na razie mam 5 - większość nie przeczytała wiadomości, a wszyscy co przeczytali już się zgodzili  Powiedz mi ilu tak docelowo ludzi by się przydało 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2010, 01:55:50 wysłane przez Psiurex »
|
|
|
|
|
baseball
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 03, 2010, 02:46:58 » |
|
No wiadomo, że im więcej tym lepiej. Jak już Tobie pisałem, teoretycznie jedna drużyna ma 9 zawodników więc trzeba 18 do "normalnego" meczu, no ale do grania takiego podwórkowego, to spokojnie wystarczy w sumie 9 zawodników(zamiast dwóch drużyn po 9, stworzy się trzy drużyny po 3 na przykład). Mówisz, że masz 5 osób, ja też sam nie przyjdę raczej, to myślę, że tych 9 osób się uzbiera. A co z miejscówką?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|