Forum Wolsztyn
Wrzesień 08, 2010, 05:08:30 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zielona Prowansja - skandal, nie organizuje tam Wesela...  (Przeczytany 1883 razy)
waljol
Newbie
*

« Odpowiedz #15 : Lipiec 30, 2010, 07:32:22 »

A dla mnie, "Zielona Prowansja" jest w Wolsztynie, najlepszym lokalem. Oczywiście NIE JEST TO REWELACJA, jednak jak na wolsztyńskie warunki - extra. Fakt, że ceny też są extra :-( no ale nikt, nikogo nie zmusza. Zawsze można iść do lokalu tańszego, takie również są. Oczywiście tańszy, nie oznacza gorszy. Ale to już niech pozostanie zmartwieniem właścicieli.
Wesele? Fakt, pewnie na 70 osób max, ten lokal więcej, w dobrych warunkach nie pomieści. Oczekiwanie na posiłek? Różnie, ale to nie jst tylko problem "Prowansji". Pozdrawiam
Jacek_Graniecki
Full Member

zróbmy bit

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Lipiec 30, 2010, 06:16:02 »

a ja zapraszam do organizacji wesel do restauracji Sławianka w Sławie... jesli komus nie jest za daleko:]

Gabi
Hero Member

« Odpowiedz #17 : Lipiec 30, 2010, 06:29:59 »

Niewiem jak teraz ale parę lat temu z wesela w naszym Pałacu ja i paru moich znajomych także było zadowolonych-wszystko na miejscu oraz ładna wokół okolica
MisiaWL
Newbie
*

« Odpowiedz #18 : Sierpień 06, 2010, 09:35:16 »

Panie "makfloorball"- jeżeli oczekujesz latania koło siebie najlepiej non stop, to nie rozumiem jak możesz narzekać np. na ceny w Prowansji. Bo za fool wypas obsługę płaci się dużo więcej. A jakby nie patrzeć kelner też człowiek i nieraz nie zauważy wszystkiego. A jak komuś się coś tam skończy czy chce czegoś więcej- albo się rusza tyłek i domawia, albo jak to w restauracjach wypada- można skinąć na kelnera i gwarantowane, że ktoś zareaguje. Mnie osobiście szlag by trafił, gdyby mi ktoś ciągle zerkał w talerz czy szklankę i maltretował o domawianie. A co do czekania na jedzenie- no ludzie... A obiad się w domu robi w 15 minut? Zupkę chińską to może i tak... Przecież tam wszystko gotują od podstaw, więc nie rozumiem tych pretensji. Jeżeli kogoś tak bardzo razi czekanie, to nie rozumiem czego taka osoba szuka w restauracji. Typowa polska mentalność- zawsze w dupie źle...
makfloorball
Newbie
*

« Odpowiedz #19 : Sierpień 19, 2010, 03:21:48 »

Tak w sumie nie chciałem zabierać głosu,ale są pewne fakty, z którymi zgodzić się nie mogę. Jadam tam czasami i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, abym czekał na posiłek dłużej niż 20 minut, no 25 to już z górą. Miałem też przyjemność kontaktować się z Panią, o której piszesz i akurat w moim przypadku nie można nic zarzucić i wszystko było przygotowane na tip top. Do tego z uśmiechem i naprawdę w sympatycznych rozmowach. Dziwne jest trochę dla mnie, że załatwiasz formalności 30 dni. Wszystko można załatwić spokojnie w 7 jeśli nie w pięć. Totalnie jest dziwne, że robisz wesele pod gości. Z tego co się orientuję to młoda para jest nr 1, a nie goście. Z takim podejściem, to na prawdę jestem pod wrażeniem, ze załatwiłeś wszystko w 30 dni  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Kompletnie już nie rozumiem, że skoro nie mogłeś się dodzwonić, to jeżeli mi by zależało na ślubie, to najzwyczajniej bym tam pojechał. No ale rozumiem, wygoda wygoda i jeszcze raz wygoda  Duży uśmiech Raz piszesz, że załatwiłeś wszystko w 10 dni, potem, że w 30. A już najlepsze jest to, że ze wszystkimi ustalasz termin wesela - dobrze, że nie prosiłeś wszystkich o rękę panny młodej  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

I żeby było jasne - nie mam żadnego związku z tym lokalem, tylko mam diametralnie odmienne doświadczenia niż Twoje, z którymi się nie zgadzam.

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia  Duży uśmiech
Nie da się zorganizować Wesela w tym lokalu, kiedy się dostaje wzór umowy z data i z mijescem na wpisanie swojego nazwiska i nazywy lokalu i to wszystko. To daje ryzyko wycofania się lokalu z organizowania na 2h przed przyjęciem.

Czytaj uważnie, co gdzie zorganizowalem w 10 dni. Gdybym mieszkał w Polscew tym momencie to zorganizowałbym to szybciej. Prosze zwrócić uwage, że głownie nacisk połozyłem na osobę z którą współpracowałem a nie lokal.

Jeśli chodzi o posiłki., to nie była to moja inicjatywa. Czas przygotowania obiadu zależy od tego co to jest..czasmi czeka się 20 min, ale chyba  45 to za długo.

Jeśli goscie  są z róznych miejsc europy to nalezy to dobrze rozegrac terminowo. Jesli chce sie to zorganizowac  w rozsadnych kosztach, zarezerwowac termin z tym dobrym fotograf i miec kapele z górnej pólki, to nalezy brac te rzeczy jednoczesnie pod uwagę a nie decydować się na pierwsze co wolne. Zresztą to nie jest wydatek 5 tyś zł, więc jesli sie wydaje dużą sumę, to można co nie co wymagać. Chcialbym zeby byli gosce, których widzę co kilka lat, więć dogram to na odpowiedni termin, mój wybór.

A propo latania koło du.. , skoro na wesele wydaje sięduże pieniadze to usługodawca powinien latać kolo du..bo za to bierze pieniadze, a nie ja go prosić. Prowansja jest w tej chwili monpolem w wolsztynie i może to tak dlatego..Może trochęwybierają klinetów do takiej imprezy. Nie wiem. Gdyby mieli jakąś rozsądną konkurencje byłoby inaczej..

Chciałem się tylko podzieli uwagami i żeby ktoś nie zrobił sobie problemu.

Samego lokalu nie oceniam nisko mimo wszystko, ale ta sytuacja w której mnie postawiono..tragedia..i amatorstwo..
Pewnie dlatego, że to "ludzie..ludziom"..
makfloorball
Newbie
*

« Odpowiedz #20 : Sierpień 19, 2010, 03:23:10 »

Panie "makfloorball"- jeżeli oczekujesz latania koło siebie najlepiej non stop, to nie rozumiem jak możesz narzekać np. na ceny w Prowansji. Bo za fool wypas obsługę płaci się dużo więcej. A jakby nie patrzeć kelner też człowiek i nieraz nie zauważy wszystkiego. A jak komuś się coś tam skończy czy chce czegoś więcej- albo się rusza tyłek i domawia, albo jak to w restauracjach wypada- można skinąć na kelnera i gwarantowane, że ktoś zareaguje. Mnie osobiście szlag by trafił, gdyby mi ktoś ciągle zerkał w talerz czy szklankę i maltretował o domawianie. A co do czekania na jedzenie- no ludzie... A obiad się w domu robi w 15 minut? Zupkę chińską to może i tak... Przecież tam wszystko gotują od podstaw, więc nie rozumiem tych pretensji. Jeżeli kogoś tak bardzo razi czekanie, to nie rozumiem czego taka osoba szuka w restauracji. Typowa polska mentalność- zawsze w dupie źle...

Przejedz siędo Zielonej Góry i wejdź np do Hotelu Amadeus..zobacz jakie są ceny i obsługa..Prowansja ginie...

Gotuje od podstaw..myslisz, że tam ktoś urabia ciasto na pierogi jak zamawiasz..? A truskawki zimą, to chyba na parapecie uprawiają..Czekanie czekaniem, ale jak tam gdzie jedna Pani napisała minut..generalnie jesli idzie się coś zjesc do restauracji to nie zeby żeby posiedziec 45 minut..przed (mowa o tych co chcą coś zjesc a nie spedzic cała randke albo posiedzenie biznesowe w lokalu)..Ciekawe co ta Pani zamówiła i jaki był ruch w lokalu..ale jakbym zamówił w takiej knajpie pierogi z truskawkami i kazali mi czekać 45minut to chyba padłbym ze smiechu..

A może to nie polska mentalność, a chęć otrzymania w końcu tej jakości za jaką się płaci..
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 03:33:58 wysłane przez makfloorball » Zapisane
Cyniczny
Newbie
*

« Odpowiedz #21 : Sierpień 21, 2010, 02:38:56 »

Może po prostu Pan Gwóźdź ma już delikatnie mówiąc coraz większe kłopoty finansowe Mrugnięcie
Jagatka
Newbie
*

« Odpowiedz #22 : Sierpień 24, 2010, 01:38:43 »

Witam,

Muszę wszystkich potencjalnych chętnych uspokoić - organizowaliśmy wesele w ZP na końcu lipca i wszystko było bardzo dobrze przgotowane i zorganizowane. Na pewno wybralibyśmy tą knajpę jeszcze raz. Jedzonko było przepyszne, obsługa bardzo się starała i na pewno nikt nie chciał nas oszukać, a do tego uważam że proporcja ceny do jakości jest BARDZO korzystna ;-), a ogladalismy nie mało knajp wczesniej. A do tego wielkim PLUSEM jest fakt, że jest osobno sala do tańczenia co sprawia że można spokojnie porozmawiać mimo że gra muzyka, a z drugiej strony widać  jak ludzie tańczą.

Ja gorąco polecam to miejsce.

Zgodzę się, że ta umowa którą się podpisuje jest dość śmieszna... ale cala reszta bardzo ok.

Pozdrowienia,
Agata
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!